Wij laten Maastricht weer bruisen!

Na twee jaar corona-crisis is dit het moment voor onze unieke stad om haar gastvrije deuren weer te openen zodat iedereen, jong en oud, Maastrichtenaar en bezoeker, student en expat weer kan genieten van onze prachtige stad. Het is noodzakelijk dat de gemeente zorgt voor een goed ondernemingsklimaat en ruim baan geeft aan ondernemend Maastricht. De Maastrichtse Ondernemerspartij wil mee aan tafel zitten om de plannen voor de komende vier belangrijke jaren mee vorm te geven. We willen Maastricht weer voor iedereen laten bruisen!

De kracht van Maastricht ligt in de beleving; een compacte stad met haar historie, monumenten, wereldberoemde evenementen naast het veelzijdig winkel- en horeca aanbod. De Universiteit en het MUMC+ versterken deze diversiteit én zijn tevens een economische factor van betekenis. Maastricht is bovendien uniek in de combinatie van internationale allure en sterke lokale tradities.

Wij zijn ervan overtuigd dat leefbaarheid en bruisende stad hand in hand gaan. Voor een bruisende en leefbare binnenstad hebben ondernemers én bewoners elkaar nodig. Leegstand en wegtrekkende bewoners zijn funest voor de vitaliteit en de veiligheid van binnensteden. Daarom moeten we inzetten op levendige winkelstraten, gevarieerde horeca en brede diversiteit aan evenementen en cultuur. Een goed en gevarieerd aanbod van onderwijs en zorg maken het leven, wonen én werken in Maastricht compleet en aantrekkelijk.

We willen er samen met iedereen die een ondernemend Maastricht een warm hart toedraagt voor zorgen dat Maastricht de komende jaren weer die prachtige bruisende stad kan zijn. We hopen hierbij op uw steun en stem!